Koji su načini rješavanja pljesnivog namještaja od punog drveta?

Nakon dužeg perioda korištenja namještaja, često će se naći plijesan, posebno u nekim područjima s relativno vlažnim zrakom na jugu.U ovom trenutku, mnogi će se odlučiti za korištenje bijelog octa za uklanjanje plijesni.Dakle, treba li bijeli sirće koristiti za brisanje drvene plijesni?Zatim, neka vas urednik vodi da zajedno riješite ovaj problem.
1. Da li je u redu brisati pljesnivo drvo bijelim sirćetom?

Možete koristiti bijeli ocat, koji ne samo da će naštetiti drvenom namještaju, već će drveni namještaj učiniti svjetlijim.Kada koristite bijeli ocat za brisanje drvenog namještaja, jer je molekularna struktura octa obično vrlo velika, može omotati i otopiti molekule boje i druge molekule unutar drvenog namještaja, igrajući tako ulogu u sterilizaciji.

2. Koje su metode za rješavanje pljesnivog namještaja od punog drveta?

1. Ako se pronađe plijesan, prvo očistite mjesto s plijesni.Obično se može izribati suvim peškirom.Ako nije, može se zamijeniti finom četkom.Ako je pljesniva površina velika, može se više puta snažno izribati mokrim ručnikom.

Imajte na umu da će uobičajeni drveni namještaj imati veću vjerovatnoću da će se pljesniviti nakon mrljanja vodom, pa ne zaboravite osušiti i provjetriti nakon ribanja.

2. Možete koristiti i profesionalnu krpu protiv plijesni da biste je riješili.Nakon brisanja nije gotovo.Morate nanijeti sloj laka na mjesto gdje ima buđi, koji takođe može efikasno spriječiti ponovnu pojavu plijesni.

3. Vlaga u kući je previsoka i lako je izazvati pojavu plijesni.Stoga često otvarajte prozore radi ventilacije i nemojte koristiti ovlaživač zraka u kući.feniranje.Dobar efekat ima i stavljanje kore od pomorandže na krevet u sobi.

Iz gornjeg članka možemo vidjeti da je u redu brisati pljesnivo drvo bijelim octom.Ako utvrdite da je drveni namještaj pljesniv, morate poduzeti pravovremene mjere da to riješite, kao što je ribanje krpom ili korištenjem profesionalnog sredstva za uklanjanje plijesni.Obratite pažnju na kontrolu vlažnosti u prostoriji, ne previše mokro, inače će izazvati buđ, nadam se da može pomoći svima.


Vrijeme objave: Dec-03-2022